Course : Templat Praktikal Pengurusan Kewangan PKS

Course details.

ABOUT

·  Tujuan utama Templat Praktikal Pengurusan Kewangan PKS adalah untuk menyediakan PKS dengan rujukan templat pengurusan kewangan yang siap digunakan, senang dan mudah difahami:

o   Templat Penyata Aliran Tunai bertujuan untuk membimbing rekod aliran tunai masuk dan aliran tunai keluar PKS dengan mudah.

o   Templat Penyata Pendapatan (iaitu templat Untung & Rugi) bertujuan untuk memperkenalkan pengiraan perakaunan  PKS seperti penjualan, kos barang dan keuntungan kasar.

o   Templat Penyata Aliran Tunai Harian bertujuan untuk memudahkan rekod aliran tunai harian PKS.

·        Sekiranya anda mempunyai pertanyaan mengenai templat, hubungi AKPK di mohdazril.ka@akpk.org.myWHAT YOU WILL LEARN

Penafian:

·        Hak cipta dan semua harta intelek lain dalam kandungan Templat Pengurusan Kewangan PKS ("Templat") adalah hak milik Agensi Kaunseling dan Pengurusan Kredit (AKPK) dan rakan kolaborasinya Institut Akauntan Malaysia (MIA).

·        Anda boleh menggunakan, menyalin dan menyebarkan Kandungan yang terdapat di Templat hanya untuk tujuan kegunaan diri sendiri, pendidikan, bukan komersial dan / atau maklumat sahaja.

·        Anda bertanggungjawab untuk kandungan dokumen yang anda buat menggunakan templat ini, termasuk ketepatan, kelengkapan dan ketepatan masa kandungan.

·        AKPK dan MIA tidak akan bertanggungjawab atas kerosakan, perbelanjaan, kos dan tidak menjamin bahawa ia sesuai dengan keperluan perniagaan anda atau kehilangan apa-apa jenis yang disebabkan oleh penggunaan Templat ini.

Modules

image
Templat 1: Templat Penyata Aliran Tunai Harian
image
Templat 2: Penyata Aliran Tunai Bulanan
image
Templat 3: Templat Penyata Pendapatan Bulanan
image
Templat 4: Stok Kad
image
Templat 5: Kunci Kira-Kira
image
Templat 6: Nisbah Kesihatan Kewangan
image
Borang Maklum Balas kepada AKPK